4 mei 2010 - Daytona Beach!

Afbeelding kaart

Eigenlijk zouden we gisteren naar Daytona Beach gaan. De spullen waren al gepakt en we zaten al in de auto. Maar halverwege besloten we de plannen om te gooiden. Michael voelde zich de hele dag al ziek en tijdens het autorijden werd dit alleen maar erger. Hij voelde zich grieperig en had daardoor ook het gevoel dat hij niet helemaal helder kon denken. En dan is het niet zo´n goed idee om anderhalf uur naar het strand te rijden.

Vandaag voelt hij zich gelukkig weer helemaal goed, dus we pakken alsnog onze spullen. Het zal vandaag weer 33 graden worden. Weliswaar met een beetje bewolking, maar dat is misschien nog wel lekkerder.

Als wij in Florida zijn, gaan wel altijd een paar keer naar het strand. Het strand hier is een verademing vergeleken met de volgepakte stranden in Nederland. Daytona Beach is extra speciaal omdat je hier gewoon met de auto het strand op kunt rijden. Eigenlijk kun je gewoon vanaf autostoel de oceaan induiken.

mei 2010 040

collage daytona

mei 2010 110Er zijn vandaag veel studenten op het strand (iets waar Daytona Beach ook wel om bekend staat). Bij één van de vele hotels aan het strand is een schoolfeest aan de gang. Er is veel muziek en de sfeer is vrolijk. We laten ons alles, als toerist, maar een beetje aanleunen. Al zo en zo is het heerlijk mensjes kijken hier. Hier en daar lopen bloedmooie beach boys en beeps, maar de extra extra extra large Amerikanen die uit hun zwemkleding puilen zijn in de meerderheid.

mei 2010 133  mei 2010 123

Het zeewater is heerlijk. Zoals gewoonlijk is vooral Merlijn helemaal geïntrigeerd door de golven. Ik vind het maar niets wanneer hij zo ver de zee ingaat, maar van mijn geschreeuw langs de kant krijgt hij niets mee. Eigenlijk weet ik wel dat ik een overbezorgde moeder ben, want zo ver gaat hij ook al weer niet, maar ik wil gewoon niet dat mijn oudste zoon voor goed in de oceaan verdwijnt vandaag. Wanneer hij eindelijk aanspreekbaar is, zeg ik dat hij meer in de buurt van de strandwacht moet gaan zwemmen. Dat geeft me toch een wat prettiger gevoel. Want hoewel het niet echt diep is, staan er toch behoorlijke golven. Je zult maar net in de verkeerde golfstroming terechtkomen.

Merlijn is trouwens ook weer aan de slag geweest als naamartiest :D

mei 2010 080

Aan het einde van de middag zijn we allemaal verbrand. De zandkorrels zitten tot onder onze nagels en tussen de billen en onze lippen zijn schraal van het zout. We komen al snel overeen dat we het voor nu wel welletjes vinden.

mei 2010 146Daytona

Eigenlijk hebben we zin om direct terug naar de villa te gaan, maar onze koelkast is nagenoeg leeg en we moeten dus nog wel wat boodschappen doen. Hiervoor doen we voor de verandering maar eens een Walmart aan ;D

mei 2010 153Terug in Kissimmee

We hebben tot nu toe trouwens perfect weer. Er is nog geen drupje regen gevallen en het is een groot gedeelte van de dag zonnig. De temperatuur is altijd boven de dertig graden! Heerlijk gewoon!

Meer foto’s van vandaag kun je hier zien.

1 opmerking:

  1. Potverdikkie ik kan beter bij jou lezen Michael doet niets aan het blog terwijl jullie zo,n leuke dag hadden lol.
    Michael beterschap , maar geloof dat het alweer over is ?

    BeantwoordenVerwijderen