1 mei 2010 – De eerste dag in het warme Florida!

Zo kennen we Florida weer! Wanneer we ´s morgens opstaan en de deuren naar het zwembad opendoen, is het net alsof je tegen een hete föhn inloopt. En ik vind het heerlijk! Natuurlijk is het fijn om met kerst voor een paar weekjes het koude Nederland te verlaten voor de Floridiaanse zon en natuurlijk is het dan ook best lekker, maar dit… dit weer is extra, extra fijn!

En dan nog wat ik hier zo fijn vind; de specifieke Floridiaanse geur die hier hangt! Het is een geur die ik al op Orlando Airport ruik en nog meer wanneer ik naar buiten stap. Ik zou de geur niet kunnen omschrijven, maar fervente Floridabezoekers weten misschien wat ik bedoel. En dan, wat me ook blij maakt; het licht en de kleuren! Op de één of andere manier is het leven hier pastelkleurig! Dat komt natuurlijk door de huizen die vaak in pasteltinten zijn geschilderd, maar ook door het zonlicht zelf. *zucht* Het leven voelt hier dus weer helemaal goed :D

Ik geloof dat de andere gezinsleden ook best tevreden zijn.

mei 2010 160 
mei 2010 007

mei 2010 008

Doordat we al regelmatig in Florida zijn geweest, zijn we ook in staat om het echt rustig aan te doen en dat is precies wat we onze eerste dag hier hebben gedaan. Eerst hebben we een paar uur bij het zwembad gezeten en daarna zijn we op pad gegaan om een beetje te winkelen. Onderweg kwam Michael erachter dat er een lampje in de auto ging knipperen, die er op wees dat de olie ververst moest worden. Ook ging er steeds een irritant piepsignaal af. We zijn dus tegen wil en dank teruggereden naar Budget op Orlando Airport. Michael heeft de situatie uitgelegd en toen kregen we al snel een andere auto mee. De kinderen waren dolblij. Die vonden de vorige oudelullenbak iets minder, haha.

mei 2010 042 mei 2010 049 We hebben een bezoekje gebracht aan de Dollartree (vooral voor wasmiddel, toiletpapier en heel veel zooi die we absoluut niet nodig hebben :D) en daarna aan nog wat winkels die in de buurt waren zoals, Ross, Petsmart en Bestbuy. Ook zijn we even naar het Visitors Center gegaan. Hier kun je behalve veel toeristische informatie ook boekjes met kortingscoupons halen. We weten nog niet precies wat we deze vakantie gaan doen, maar best kans dat één van die coupons nog van pas gaat komen.

Als laatste zijn we naar de Walmart gegaan.

mei 2010 091Eigenlijk waren we toen al hondsmoe. Je merkt toch nog dat je biologische klok nog op Nederlandse tijd ingesteld staat. Bovendien gaat zo’n vliegreis je ook niet in de koude kleren zitten. We zijn dus voor onze doen redelijk snel door de Walmart gegaan. Nadat we hadden afgerekend hebben we nog een filmpje voor de kinderen gehuurd en vervolgens gingen we weer op huis aan. Dat was onze eerste zaterdag in Florida!

Meer foto’s kun je hier bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten